• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Mai , 2016

9 Mai - ZIUA EUROPEI la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare

Ziua Europei capătă rezonanţă în Liceul Teoretic Emil Racoviţă prin implicarea elevilor şi a profesorilor în două proiecte europene recente - ERASMUS+, care au fost prezentate sub forma activităţilor de implementare realizate şi a rezultatelor obţinute. Activitatea de diseminare a avut un rol informativ şi formativ, ilustrând importanţa şi impactul programelor de cooperare europene în procesul de dezvoltare personală, academică şi profesională a elevilor.

 

Unul dintre proiectele prezentate, „Împreună pentru un viitor profesional european”, derulat în perioada 2015-2017, în colaborare cu Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj şi partenerul internaţional „The Stay Club” Marea Britanie, a implicat deplasarea în Londra a unui grup de 15 elevi racoviţeni, din clasa a X-a I.

Aceştia au fost însoţiţi de către dna director prof. Mariana Pop şi diriginte prof. Marinela Dale, în perioada 10 - 24 aprilie, în Londra,  în vederea efectuării unui stagiu de practică profesională în domeniul turism şi alimentaţie, la compania parteneră în proiect.

 

În cadrul prezentării, elevii au împărtăşit colegilor de liceu detalii relevante din experienţa lor de peste graniţă, punctând aspectele de factură instructivă şi metodică cu impact asupra formării lor de profil. (http://liceulracovita.ro/oferta.php)

 

Cel de-al doilea proiect, „European Students Red Roof”, prezentat de către elevii Bogdan Bledea şi Bogdan Lauran din clasa a XII-a F, se derulează în colaborare cu Fundaţia Echo Baia Mare şi parteneri din Italia, Turcia şi Grecia. Tema generală a proiectului este voluntariatul în caz de dezastre naturale şi atacuri teroriste. S-au prezentat obiectivele proiectului, activităţile realizate în cei doi ani de implementare (2014 – 2016), precum şi produsele de proiect, respectiv două înregistrări video: simularea generală de cutremur şi incendiu la nivelul liceului şi sceneta „The Bright Side of the Moon” realizată de grupul de voluntari. Proiectele vin să etaleze o parte din politicile de dezvoltare ale liceului nostru, respectiv cooperare instituţională, parteneriat naţional si internaţional, învăţarea prin schimb de experienţă, modernizarea şi inovaţia actului instructiv-educativ.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.