• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Septembrie , 2018

60 de tineri din Chechiş şi Şindreşti au fost în tabără la Mănăstirea Bixad

„Au participat în total 60 de tineri, 30 din Chechiş şi 30 de la Şindreşti. Noi avem o legătură strânsă cu Mănăstirea Bixad, de aceea nu este o surpriză că am primit găzduire pentru această tabă­ră. Pe parcursul zilelor taberei tinerii au avut posibilitatea şi să se distreze, organizându-se diferite acţiuni cu caracter sportiv şi de divertisment, dar au fost şi ateliere de creaţie unde au avut posibilitatea să picteze icoane, să picteze linguri, să împletească brăţări, să realizeze cruciuliţe etc.
Scopul acestei tabere a fost să-i apropie pe tineri unii de alţii, să socializeze, dar şi să-i ţină aproape de biserică.
De asemenea, tinerii au participat şi la slujbele şi programul religios care se ţine la mănăstire. Plus că, fiind în Anul Cen­tenar al Marii Uniri au avut loc mai multe discuţii pe teme istorice. După reuşita acestei tabere putem spune că ne dorim să o repetăm şi anul viitor. Tinerii au fost pe două grupe, una formată din elevii claselor V – VIII, iar a doua formată din clasele de liceu.
Cu această ocazie aducem mulţumiri companiei UACE pentru susţinerea finan­ciară şi sprijinul acordat, părin­telui stareţ arhim. Emanuil Rus de la Bixad pentru că ne-a găzduit şi ne-a ajutat cu tot ce a putut pentru reuşita taberei. De asemenea, îi mulţumim Preasfinţitului Iustin pentru binecuvântare. Într-una din zile ne-a vizitat părintele consilier eparhial Milan Bălan, din cadrul Epis­copiei Maramureşului şi Sătmarului, care ne-a adus mesajul Preasfinţitului Iustin şi diplome. La finalul taberei am făcut un picnic şi foc de tabără. Într-una dintre seri au venit cei de la Planetariul Baia Mare cu telescoape, iar tinerii au avut parte de o lecţie deosebită de astronomie, iar pe această cale aducem mulţumiri şi celor de la Planetariu. Nu în ultimul rând le mulţumim tinerilor pentru că au fost cuminţi şi s-au comportat exemplar, dar şi părinţilor care au avut încredere să îi lase în această tabără.
La final, toţi elevii au primit diplome de participare, cărţi de rugăciuni şi şi-au dus acasă icoanele şi obiectele pe care le-au creat aici.” – ne-a declarat preotul paroh Marc Adrian din Chechiş.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.