• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Octombrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 19 August , 2017

45 de elevi maramureșeni vor fi prezenți la un concurs internațional pe probleme de multilingvism și multiculturalism în Germania

20.000 de lei au fost alocați de Con­siliul Județean Maramureș, la ultima ședință a plenului, pentru ca 45 de elevi și trei profesori din Maramureș să fie prezenți în Germania, în luna octombrie 2017. Aceștia vor participa la cea de-a doua ediție a Concursului Internațional pe probleme de multilingvism și multiculturalism, organizat de Liceul Beru­fliche Oberschule Erlangen.
Suma aprobată din rezerva bugetară a județului acoperă o parte din costurile de deplasare și cazare ale participan­ților.
Elevii reprezintă Colegiile „Mihai Eminescu”, „Gheorghe Șincai” și „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și cu toții studiază la clasă limba germană. De la fiecare liceu a fost desemnat și câte un profesor însoțitor.
Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea a precizat faptul că, în ultimii cinci ani, de când repre­zintă instituția județeană dintr-o funcție de conducere, a susținut în permanență sprijinirea financiară a competițiilor educaționale.

„Între Con­siliul Județean Maramureș și Inspec­toratul Școlar Județean, care supervi­zează toate aceste școli de elită ale județului a fost mereu o bună relație de colaborare.
Am demarat, împreună, numeroase proiecte, ale căror rezultate s-au remarcat în timp. În urma solicitării primite de a suporta o parte din cheltuielile ocazionate de transportul și cazarea elevilor am luat decizia, alături de colegii mei din Consiliul Județean, că este necesar să susținem performanța. Elevii Maramureșului care ne vor reprezenta, pentru al doilea an consecutiv, la acest concurs internațional pe probleme de multilingvism și multiculturalism din Germania sunt foarte bine pregătiți de profesorii de la clasă și am siguranța că vor obține rezultate frumoase”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.