• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Iunie , 2017

330 de sportivi din 55 de delegații au concurat în Baia Mare, la Jocurile Naționale Special Olympics România

Concursurile sportive, urmate de ceremonii de premiere a copiilor și tinerilor cu diza­bilități intelectuale au avut loc la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Stadionul „Viorel Mateianu” și la Bazinul de înot „Gheorghe Demeca”. Jocurile Naționale Special Olympics România au fost organizate în perioada 2-5 iunie de Fundația Special Olympics din România, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children România și Consiliul Județean Maramureș, cu spri­jinul Primăriei Municipiului Baia Mare. La competiții au participat spor­tivi cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații neguvernamentale și școli speciale din toată țara.

Momente emoționante au fost sâmbătă, 3 iunie 2017, la Sala Sporturilor „La­s­căr Pană” din municipiul Baia Mare, acolo unde, în ropote de aplauze, sportivii Special Olympics România au intrat organizați, fiecare în spatele pancartei cu județul din care provin, însoțiţi de părinți, antrenori, educatori și voluntari. Cea mai numeroasă delegație a fost a Maramureșului, însă fiecare dintre sportivi a fost primit în picioare, în aplauzele prelungi ale spectatorilor. Evenimentul a fost prezentat de Dan Carpov, șeful Biroului de Turism din cadrul Consiliului Județean Mara­mu­reș, iar sonorizarea întregii seri a fost asigurată de Fanfara Municipiului Baia Mare. Flacăra Speranței, care a pornit din fața Palatului Administrativ și a fost aprinsă în Sala Sporturilor a fost purtată pe străzile orașului de angajați ai ISU Maramureș, ai Poliției Județului Mara­mureș, ai Jandarmeriei Maramureș, ai Poliției Locale Baia Mare, de sportivi de performanță ai Maramureșului, dar și de sportivi băimăreni medaliați la edițiile anterioare ale Special Olympics România.

În mesajul său de deschidere, preșe­dintele Consiliului Județean Mara­mu­reș, Gabriel Zetea, a arătat că Baia Mare a redevenit capitala sportului românesc. „Avem atât de mulți copii frumoși sosiți aici, în Maramureș, avem atât de mulți oameni speciali și deo­sebiți care ne sunt alături. Sportul a reprezentat mereu pentru Baia Mare, pentru Maramureș, o dragoste comună împărtășită de sportivi și suporteri, aici am scris o filă din istorie. Azi scriem o nouă filă în sportul românesc. Mulțu­mim Special Olympics România și Hope and Homes for Children România că ne oferă șansa de a fi gazde bune pentru toți acești sportivi minunați. Le doresc tuturor o competiție în care să primeze fairplay-ul, deoarece colaborarea între noi, toți cei care am ales să ne implicăm în reușita acestui eveniment, a avut la bază buna înțelegere”, a declarat președintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a subliniat faptul că, Flacăra Speranței a fost mereu aprinsă în orașul nostru, însă prezența tuturor acestor sportivi deosebiți arată care este adevăratul sens al vieții. „Am convingerea că, de astăzi înainte, atunci când vom concura unii cu alții, vom ști să fim mai buni și mai sensibili. Baia Mare și Maramureșul își deschid astăzi inima pentru voi, cei care ați venit din întreaga țară. Fundația Hope and Homes for Children România a pornit tot de aici, din Baia Mare, din Mara­mureș. Felicit toți sportivii prezenți și îi asigur de faptul că, indiferent de locurile pe care se vor clasa la finalul competițiilor, sunt cu toții campionii noștri”, a subliniat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Cristian Ispas, directorul Special Olym­pics România, a dorit să menționeze bucuria sportivilor atunci când se întrec, modul în care știu să concureze fără ură, fără răutate, cu bucurie și cu zâmbetul pe buze, dar și fericirea lor atunci când sunt răsplătiți cu medalii. „Mulțumesc sportivilor, părinților, antrenorilor că au venit aici, în Baia Mare, din atâtea colțuri ale țării, la fel cum vin în fiecare an, în caravană, în orașul în care organizăm Olimpiada Națională pentru persoanele cu dizabi­lități intelectuale. Mulțumesc Hope and Homes for Children pentru invitația de a ne afla aici, dar țin să mulțumesc și partenerilor noștri, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare pentru sprijinul logistic și ma­terial acordat pentru buna desfășu­rare a acestui eveniment frumos”.

Un mesaj de salut a avut și Bianca Ste­geran, reprezentanta HHC România, dorindu-le tuturor competitorilor mult succes și rezultate cât mai frumoase. La microfon au venit, pe rând, Marcela Gospodar, sportivă HHC, în vârstă de numai 12 ani și băimăreanul Andrei Cup­șa, sportiv Special Olympics Ro­mâ­nia. Alături de cei doi copii, preșe­dintele Consiliului Județean Maramu­reș, Gabriel Zetea, a declarat deschise Jocurile Olimpice Special Olympics România, Maramureș, Baia Mare 2017.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.