• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Februarie , 2017

300 de copii din comuna Dumbrăviţa au fost testaţi gratuit cu spirometrul

În această lună, UAC Europe şi Asociaţia NEMUS, în parteneriat cu Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare au organizat o acţiune gratuită de testare cu spirometrul mobil pentru toţi elevii din Dumbrăviţa.

 

Pe parcursul celor două săptămâni, cât a durat campania gratuită, circa 300 de copii din întreaga comună au beneficiat de această testare. Personalul specia­lizat din cadrul Spitalul de Pneumofti­ziologie Baia Mare s-a deplasat în fiecare şcoală din comună şi toţi copiii din clasele I-VIII au putut beneficia gratuit de această oportunitate. Toate rezultatele vor fi analizate şi interpretate de personalul medical al Spitalului, iar în cazul în care vor fi găsite pro­bleme, copiii respectivi vor fi chemaţi şi transportaţi pentru noi teste şi consult de specialitate la Spitalul de Pneumofti­ziologie Baia Mare. 
Spirometria este folosită pentru diagnosticul şi monitorizarea bolilor plămâ­nului cum ar fi astmul, bronşita cronică, emfizemul, fibroza pulmonară. Spiro­metria este o metodă neinvazivă şi foarte precisă de apreciere a funcţiei pulmonare. De aceea, această campanie s-a bucurat de un interes deosebit din partea elevilor şi părinţilor. Săptămâna trecută, reprezentanţii UAC Europe, Daniel Vărzaru, Chief Financial Offi­cer, şi Corina Mulea, PR&Office Ma­na­ger au dorit să-i salute pe copii şi să mulţumească personalului Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare care a răs­puns foarte prompt iniţiativei UACE.

„Cred că este o campanie foarte bene­fică pentru sănătatea copiilor din comuna Dumbrăviţa şi mă bucur că aproape 300 de elevi au putut să-şi veri­fice sănătatea plămânilor. Vom conti­nua să organizăm astfel de campanii pentru a creşte gradul de prevenţie şi de sănătate al cetăţenilor din comuna Dumbrăviţa. Mulţumesc pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect doamnei directoare, cadrelor didactice şi, mai ales, personalului deosebit de la Spi­talul de Pneumoftiziologie Baia Mare”.
„sănătatea copiilor noştri este cea mai importantă, de aceea, încercăm să-i acordăm atenţia cuvenită. Mă bucur că am reuşit să organizăm această acţiune şi, mai ales, că s-a bucurat de un succes deosebit în rândul copiilor şi părinţilor, care au venit în număr mare pentru testarea gratuită cu spirometrul”.

Corina Mulea, PR&Office Ma­na­ger UACE

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.