• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Decembrie , 2018

3.365 mii lei a alocat Consiliul Județean pentru echilibrarea bugetelor locale

În ședința extraordinară a Con­siliului Județean Maramureș care a avut loc vineri, 7 decembrie, plenul a votat pentru aprobarea repartizării sumelor provenite din neplata cheltuielilor de func­ționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susți­nerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2018.
Astfel, s-a aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 3.365 mii lei, reprezentând cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, la nivelul municipiilor, Sighetu Marmației a primit 50.000 de lei, în timp ce orașului Dragomirești i s-au repartizat 250.000 de lei, la Ulmeni 200.000 de lei iar orașului Săliștea de Sus suma de 100.000 de lei. Majoritatea comunelor au primit câte 50.000 de lei, fiind vorba despre Ardusat, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Băsești, Budești, Coltău, Copalnic Mănăștur, Cupșeni, Gârdani, Giulești, Groșii Țibleșului, Ieud, Lăpuș, Oarța de Jos, Ocna Șugatag, Petrova, Poienile Izei, Săcel, Săpânța, Sarasău, Șișești, Suciu de Sus și Vișeu de Jos. Suma de 65.000 de lei s-a acordat comunei Coaș, în timp ce câte 100.000 de lei au primit comunele Boiu Mare, Fărcașa, Groși, Oncești, Remetea Chioarului, Rona de Jos, Rozavlea, Șieu, Strâmtura, Vadu Izei, Valea Chioarului și Vima Mică. Cea mai mare finanțare la nivelul comunelor, în sumă de 250.000 de lei, a fost acordată unității administrativ-teritoriale Săcălășeni.

 


„În majoritatea comunităților din județ figurează un număr mare de datorii contractate de administrațiile locale, iar în ședința de Comisiei de buget-finanțe a fost luată în calcul fiecare solicitare transmisă de primării. În analiza și repartizarea sumelor am încercat să ajutăm, cât mai mult posibil, fiecare comunitate locală care a trimis o cerere către instituția județeană”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.