• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 9 Septembrie , 2017

20 de baloane cu aer cald au fost deja confirmate ca participare la Festivalul „Maramureș Balloon Fiesta”

Organizat de Asociația SENS cu sprijinul CJ Ma­­ramureș, pen­tru buna desfășurare a ac­țiu­­nii au anunțat că își vor da con­cursul și reprezentanții autorității locale băi­mă­rene. În dimineața zilei de joi, 8 septembrie 2017, în cabi­netul președintelui Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea a avut loc o ședință tehnică privind Festivalul „Maramureș Balloon Fies­ta”, la care au participat Loredana Io­nescu, președintele Asociației SENS și Peter Hurley, președintele Aso­ciației Interculturale de Tradiții. S-au stabilit detaliile privind perioada de organizare, aspectele tehnice și s-a decis ca locația evenimentului să fie pe Aerodromul Baia Mare, cu sprijinul logistic al Aeroportului Internațional Maramureș. Totodată, s-a luat act de intenția municipalității băimărene de a sprijini organizarea evenimentului în beneficiul proiectului și al locuitorilor din Baia Mare.
Loredana Ionescu, președintele Aso­ciației SENS a arătat că, împreună cu reprezentanții Consiliului Jude­țean Maramureș, s-a decis ca locul de desfășurare al Festivalului „Ma­ra­mureș Balloon Fiesta” să fie pe Aerodromul Baia Mare al Aero­clu­bului României, spațiul fiind mai potrivit decât cel pe care Aeroportul Internațional Maramureș ar fi putut să îl pună la dispoziție. „Pregătirile sunt în toi și suntem avansați la capitolul organizare. Totodată, pajiștea de la Aerodromul Baia Mare se potrivește mult mai bine conceptului pe care dorim să îl promovăm, respectiv Mara­mureșul autentic. Mai mult, vom ridica aici un fus înalt de șapte metri, realizat de Moș Pupăză, în mijlocul unei podele de lemn de câteva sute de metri, în jurul căreia vor fi amplasate standurile comercianților participanți la festivalul baloanelor, trei zile despre gastronomie locală, despre tradiții, despre ospitalitatea oamenilor locului și despre bucuria zborului.
 Pot spune că, până în acest moment au confirmat prezența 20 de baloane, dar sper ca la final să avem aproximativ 30 de baloane în Maramureș, cu piloți sosiți din toată Europa. Echipajele pre­zente însumează aproximativ 100 de persoane care se vor afla în Mara­mureș pentru câteva zile, iar turiștilor care doresc să vină în județul nostru le-am pregătit pachete turistice com­plexe, extrem de atractive, care includ cazare, scurte circuite în Maramureș și participarea la festivalul baloa­nelor. În ceea ce privește intenția municipalității băimărene de a se implica în acest eveniment, suntem încântați să îi avem parteneri și aș­tep­tăm, în acest sens, aprobarea cât mai rapidă a unei hotărâri de Con­siliu Local”, a arătat președintele Asociației SENS, Loredana Ionescu.
Și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a subli­niat faptul că „Maramureș Balloon Fiesta” va fi unul dintre cele mai fru­moase festivaluri organizate în acest an. „As­pectele tehnice și detaliile organi­zatorice au fost discutate încă din primăvara anului în curs, iar CJ Ma­ra­mureș a îmbrățișat acest concept chiar de la primul dialog. Ne bucură faptul că și administrația locală băi­mă­reană își dorește să susțină finan­ciar organizarea festi­valului la care sunt așteptați, în număr cât mai mare, și locuitorii din Baia Mare. Am sprijinit în acest an organizarea a zeci de festivaluri în județul Mara­mureș și vom susține, din punct de vedere financiar, toate investițiile care ajută la promovarea județului, a Ma­ra­­mureșului ca brand turistic”, a precizat șeful administrației județene.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.