• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Iulie , 2018

16 medalii pentru echipele României la Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori și juniori 2018

Laureații cu aur la seniori sunt Theodor Pierre Moroianu (Li­ceul Internațional de In­for­matică din București), Alexandru Petrescu (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București) și Alexandru Băbălău (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), în timp ce la juniori s-a impus Alexandru Luchianov (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Maria-Alexa Tudose (Colegiul Națio­nal „Ion Luca Caragiale” din Ploiești), Alexandra Maria Udriștoiu (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova), Denis Banu (Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil” din Iași), Andrei Coman (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bu­curești) și Ioan Popescu (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) și-au adjudecat medaliile de argint în concursul destinat seniorilor. Performanța lor a fost dublată de juniorii Albert Antoniu Greaca (Liceul Internațional de Informatică din Bucu­rești), Andrei Moldovan (Școala Gim­na­zială nr. 79 din București) și Luca Perju Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Medaliile de bronz au fost obținute de Raul Alexandru Todoran (Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie), Valentin Eduard Dumitrescul (Colegiul Național „Ștefan cel Mare”/Palatul Copiilor Suceava), Mihnea Luca Metehău și Flaviu-Cristian Verde (ambii de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București). Toți cei 4 medaliați au concurat la juniori.
La edițiile din acest an au participat peste 85 de concurenți din țările din regiune, precum și din țări cu statut de invitat (România, Bosnia și Herțe­go­vina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Mace­donia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Italia, Turcia și Turkme­nistan).

Balcaniadele de informatică au fost organizate de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Jude­țean Timiş şi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiș, Primăria Timişoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică şi unităţi de învăţământ din municipiu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.